Ő az a színésznő, aki bebizonyította, hogy egyszerű névvel is lehet sikeres valaki


Ózdon született, 1945. október 1-én. Kossuth-, Jászai Mari-díjas, Érdemes, Kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, és a Nemzet Színésze... Ezen kívül a következő generáció elhivatott oktatója, hisz tanár volt - színpadi beszéd -  a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 
Édesanyja erdélyi származású, Andrássi Viktóriának hívták. Édesapja, Molnár József a szovjet hadifogságból nem tért haza, ezért édesanyja szeretett volna visszatérni Erdélybe, ám ekkor már nem lehetett, zárva voltak a határok, ezért letelepedtek Kunágotán.  Abban az időben - főleg egy egykeresős családban - nagyon fontos volt, hogy a gyerek szakmát tanuljon, ezért ő, Molnár Piroska a szegedi közgazdasági szakközépiskolában tanult.  Végül mégis a Színház- és Filmművészeti Főiskolára felvételizett, 1964-68-ig tanult ott, a közönség már láthatta 1966-ban, mert a Táncdalfesztiválon ő is előadott egy dalt.  A főiskola után nem alkalmazták Babarczy László ajánlása ellenére sem a Nemzetiben, ezért Szegedre került, és 3 évig ott maradt. Aztán a kaposvári Csiky Gergely Színház következett. Ebben az időben készült a csodálatos Árvácska film. Aztán a Nemzeti, majd a Katona József Színház következett, majd ismét a kaposvári színház, és Alföldi Róbert igazgatóssága alatt a Nemzeti. Leváltása után a Tháliába szerződött.
Mind prózai, mind zenés darabokban, és vígjátékokban is nagyszerűen játszik.  Filmszerei között ott volt Schneiderné a Hyppolit a lakájban, ő volt az anya az Indul a bakterházban, Aranka volt a Csinibaba-ban... 
Több mint 200 színpadi szerepben, 100 filmben, sok tévéfilmben csodálhattuk meg tehetségét, de szinkronszínészként is legalább ilyen sikeres.
Fotó: Wikipédia - Stekovics Gáspár felvétele